Categories
Patarimai
Golfo lazdų pritaikymas („Fitting“) yra procesas, kurio metu golfo lazdos individualiai pritaikomos žaidėjui, atsižvelgiant į jo fizinius duomenis, žaidimo stilių ir techniką. Pritaikymas padeda užtikrinti, kad golfo žaidėjas naudoja lazdas, kurios geriausiai atitinka jo kūno parametrus, smūgio dinamiką ir žaidimo lygį.
Pagrindiniai fitting privalumai:
1. Lazdos ilgio pritaikymas.
   – Lazdų ilgis koreguojamas atsižvelgiant į žaidėjo ūgį, rankų ilgį ir stovėseną, kad žaidėjas galėtų smūgiuoti patogiausioje padėtyje.
2. Lazdos galvos kampas (lie angle).
   – Lazdos galva turi būti tinkamai pakreipta, kad smūgis būtų kuo tikslesnis. Jei kampas netinkamas, kamuoliukas gali skristi ne ta kryptimi.
3. Gripo dydis.
   – Gripas gali būti pritaikyta pagal žaidėjo rankų dydį, užtikrinant tinkamą sukibimą ir kontrolę.
4. Lazdos lankstumas ir shafto tipas.
   – Shafto lankstumas ir medžiaga pritaikomi atsižvelgiant į žaidėjo smūgio greitį. Lankstesni shaftai labiau tinka lėtesniam smūgiui, o kietesni – greitesniam.
5. Smūgio analizė.
   – Naudojant specialią įrangą (pvz., „TrackMan“ ar „FlightScope“), profesionalai analizuoja žaidėjo smūgio duomenis (pvz., smūgio greitį, kamuoliuko skrydį) ir pagal tai parenka tinkamiausias lazdas.
Kodėl tai svarbu?
Tinkamai pritaikytos golfo lazdos padeda žaidėjui maksimaliai išnaudoti savo potencialą, sumažina klaidų kiekį ir pagerina bendrą žaidimo tikslumą bei komfortą. Fittingas ypač naudingas siekiant nuoseklumo ir efektyvumo kiekviename smūgyje.

Kategorijos